RundveeNieuws

Opnieuw betere resultaten Pali Groep

Den Bosch – Veehandelaar en kalverslachter Paridaans en Libregts heeft over 2013 opnieuw een goed jaar geboekt, met zowel een hoger omzet als winst.

De omzet steeg van 313 naar 350 miljoen euro, het bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening van 4,7 naar 6,8 miljoen euro.

Dit blijkt uit het jaarverslag van de onderneming. De onderneming is ingenomen met het goede resultaat. “We zijn van ver gekomen. Gelukkig zitten we nu in een verder opgaande lijn. Dat is goed voor ons, maar ook voor de boeren waar we mee samenwerken,” aldus financiële man Willem Jorissen.

De forse omzetstijging is vooral terug te voeren op de gestegen prijzen voor zowel slachtvee als vlees. Toch slaagde het bedrijf er ook in om de marge licht te verbeteren. Dat dit lukte, schrijft de onderneming vooral toe aan een goede kostenbeheersing. Daar wordt veel nadruk op gelegd.

De omzet in de veehandel en het afmesten van dieren steeg naar verhouding iets meer dan de omzet in het vleesbedrijf. Paridaans en Libregts is naast de kalveren ook actief in de varkenshandel en in de handel in en slacht van geiten. Het zwaartepunt ligt echter op de vleeskalveren.

Door de betere resultaten slaagde het bedrijf er in het eigen vermogen te versterken. Ook werden nieuwe investeringen verricht. Onder meer in uitbreiding van de vleesverwerking. Vorig jaar werd een vriesbedrijf naast de slachterij in Den Bosch bijgekocht. Onlangs werd bekend dat tevens een belang is genomen in een huidenhandel.

Beheer
WP Admin