Rundveehouderij

Nieuws 601 x bekeken 1 reactie

Nieuwe melkfabriek in Noord-Engeland

Skelmersdale– Yew Tree Dairy, een boerenfamiliebedrijf in het noordwesten van Engeland, laat bij haar bedrijf een nieuwe fabriek voor melkpoeder en boter bouwen.

De fabriek, met een capaciteit van 400 miljoen liter per jaar, is vooral bedoeld om seizoenspieken in de melkaanvoer in de regio op te vangen. De fabriek kan om die redenen ook voor langere perioden stil gezet worden. Die extra melk is dan afkomstig van boeren die nu al aan de verse melkfabriek van Yew Tree Dairy leveren. Volgens initiatiefnemer Carl Woodcock zullen pieken in de melkproductie na 2015, als de quota zijn afgeschaft, meer gaan voorkomen. De nieuwe fabriek zal daarbij vooral op contractbasis voor andere ondernemingen in de zuivelsector gaan werken. Voor de bouw is een bijdrage verleend uit het regionaal fonds voor plattelandsontwikkeling van de EU.

Eén reactie

  • poldes

    er worden veel nieuwe zuivelfabrieken gebouwd in noord west Europa.
    Er zijn tientallen Ha industriegrond mee gemoeid.
    Maar ik zie nog geen nieuwe melkveebedrijven bijkomen.
    De melkindustrie ziet het nog beter zitten dan de melkveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.