RundveeNieuws

Natuurboeren aan de slag met vermarkting

Lettele – De boeren van Stichting Natuurboer uit de Buurt starten in samenwerking met Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een project voor het vermarkten van producten uit de natuur. In het driejarige project ‘Natuur naar de markt’ richten de boeren zich in eerste instantie op de verbetering van de afzet van natuurrundvlees en lamsvlees.

In samenwerking met vleesgrossier Groothedde Vaassen is al een afzetketen voor rundvlees van Oudhollandse rassen gevormd. Deze afzet wordt doorontwikkeld en uitgebreid. Het is de bedoeling het aantal natuurboeren in Overijssel en daarbuiten de komende drie jaar te laten toenemen van enkele tientallen tot meer dan 100.

Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en Natuurmonumenten beheren samen in Overijssel veel natuurterreinen waaronder natuurlijke graslanden. Hierop is agrarisch medegebruik mogelijk, wat deels door de Natuurboeren wordt verzorgt. De terreinbeherende organisaties gaan samenwerken met de Natuurboeren omdat zij mogelijkheden zien om samen met professionele natuurboeren hun natuur effectiever en efficiënter te beheren. Een gezamenlijke marktbenadering versterkt het economisch voordeel van de samenwerking.

Beheer
WP Admin