Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

MER-commissie kritisch over Katshaar Zuivel

Coevorden/Utrecht - Katshaar Zuivel kan met een aantal beperkte aanpassingen voldoen aan het bestemmingsplan voor het gebied rondom het zuivelbedrijf. Dit blijkt uit de reactie van de gemeente Coevorden op een kritische rapportage van de commissie voor de Milieu-effectrapportage (MER).

De commissie voor de MER heeft vragen bij het voornemen van de gemeente om een fors vergrote productiecapaciteit van Katshaar te legaliseren en het melkveebedrijf te vergroten. De commissie vindt dat de MER voor Katshaar in z'n huidige vorm tekortschiet en wil een aanvullend onderzoek plus meer maatregelen. De gemeente meent dat met kleinere aanpassingen kan worden volstaan. De A-ware Food Group laat weten dat ze in goed overleg is met de gemeente om dit te realiseren.

Coevorden wil de huidige productiecapaciteit van 82.000 ton per jaar legaliseren, als maximum. Extra geluidsproductie moet met technische maatregelen worden beperkt. Het melkveebedrijf ernaast, waar vroeger de familie Streutker woonde, mag maximaal 270 dieren houden en beslist niet meer.

Laatste reacties

 • koestal

  Katshaar moet gered worden, ook vanwege de werkgelegenheid in een gebied met hoge werkloosheid,het is een prima bedrijf

 • BoB de Bakker

  Wat moet een zuivelfabriek in het buitengebied? Gevolg van lakse houding gemeente!

 • somporn

  Laten we dat bedrijf ook maar om zeep helpen door onzinnige regels.
  Het gaat economisch zo goed dat we zo een bedrijf ook wel missen kunnen en werkeloosheid komt gelukkig ook niet voor in NL.

 • farmerbn

  Economie gaat voor ecologie immers zonder geld kun je niet investeren in milieu-vriendelijke zaken. Ik zie steeds vaker dat in Nederland het precies andersom gaat. Resultaat is dat we steeds armer worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.