Rundveehouderij

Nieuws 1072 x bekeken 1 reactie

Jongvee leert sneller in groep

Vancouver - Jonge koeien leren sneller en zijn flexibeler als ze als kalf in de eerste weken in kleine groepen van twee of drie dieren hebben gestaan in plaats van in eenlingboxen. Vroeg contact met soortgenoten vergemakkelijkt het aanleren van automatische voedering en melksystemen, stellen onderzoekers van de Universiteit van British Columbia.

Met verschillende proeven met kalveren die individueel gehuisvest stonden en in groepjes van twee of drie dieren bleek dat de groepsdieren van elkaar leerden en later gemakkelijker met veranderingen omgingen. Dit vergemakkelijkt het vormen van grotere koppels dieren stellen de onderzoekers.

Eén reactie

  • joannes

    Geldt dit niet voor alle kudde dieren? Het gaat om de balans voor- en nadelen!

Of registreer je om te kunnen reageren.