Rundveehouderij

Nieuws 1547 x bekeken 6 reacties

'Ik snap het probleem maar kan er weinig aan doen'

Hengevelde - "Het voelt niet goed en ik vind het ook een probleem, maar je kunt niet zomaar de grens sluiten voor producten."

Dat zei staatssecretaris Dijksma dinsdagavond op in het Overijsselde Hengevelde in antwoord op vragen van pluimveehouders over de import van kooieieren uit andere EU-landen. De legbatterij is in Nederland verboden, maar niet in de hele EU. Met name vanuit Tsjechië komen veel batterij-eieren, vooral voor de verwerkende industrie. Dijksma toonde begrip, maar benadrukt dat ze niet in de positie is om het probleem op te lossen. "Ik doe wel deze twee dingen: ik ga in gesprek met afnemers en bij de WTO proberen we dierenwelzijn op te nemen als non trade concern."

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  als je de dingen niet goed geregeld heb, verbied de dingen hier dan ook niet, daar kun je wel iets aan doen maar dat wil je niet

 • rianjannink

  Mooi als je opmerking wordt gehoord en 'begrepen' maar met zo'n antwoord komen we niet verder...frustrerend beleid!

 • bluemink

  schijnbaar vindt Dijksma ganzepate wel lekker

 • Fermer

  Als je voor marktwerking bent, moet je ook een gelijk speelveld hebben. Hier mooie sier maken waardoor de kostprijs verhoogt wordt en vervolgens de producenten met de gebakken peren laten zitten. Het vertoont weinig ruggegraat van de politiek.

 • groot boerdam

  Harm,maar dat wisten we toch al lang!

 • Fermer

  Zeker @grootboerdam, maar het kan geen kwaad het nog eens van je af te schrijven zodat anderen die het nog niet wisten het ook eens lezen. Het is inderdaad frustrerend beleid @rianjannink. We worden vast wel gehoord en 'begrepen', maar er spelen altijd andere motieven de hoofdrol om het beleid maar niet te hoeven veranderen in een gelijk speelveld. Hoe we de politiek nu aan het verstand kunnen brengen dat we het zo niet willen en kunnen weet ik ook niet. Daar is wellicht een revolutie voor nodig, maar die luxe hebben we nu ook weer niet met zijn allen. We blijven in een onmachtige positie op deze manier, terwijl we toch prachtige mooie producten maken die aan de hoogste eisen (moeten) voldoen. De enige optie lijkt wel de handdoek in de ring te gooien als je dat nog kunt tenminste, of naar dat buitenland te gaan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.