Rundveehouderij

Nieuws

Ierse activiteiten zitten zit Glanbia dwars

Dublin – Het Ierse voedings- en zuivelbedrijf Glanbia heeft zowel de omzet als de winst vorig jaar met rond de 10 procent zien toenemen.

De resultaten van Dairy Ireland, dat zuivel en consumentenproducten voor de Ierse markt maakt, liepen echter drastisch terug door de moeilijke marktsituatie.

Glanbia haalde vorig jaar een omzet van bijna 3,3 miljard euro, dat is 10,5 procent meer dan in 2012. De groepswinst kwam met 226, 7 miljoen ruim negen procent hoger uit. Die goede resultaten zijn vooral te danken aan de divisie die op basis van melk geproduceerde ingrediënten, sportvoeding en dergelijke leveren. Met die activiteiten is Glanbia tegenwoordig vooral actief in de VS. Topvrouw Siobhán Talbot verwacht voor het lopende jaar een verdere groei en denkt ook dat Dairy Ireland de prestaties op een hoger niveau zal kunnen brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.