Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Grondstofwaarde melk daalt

Kiel - De maandelijkse door het Duitse Institut für Ernährungswirtschaft berekende grondstofwaarde van melk is in maart ten opzichte van februari met € 2,50 gedaald naar € 40,70 per 100 kilo met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Volgens de rekenaars van het instituut had de zuivelmarktindicator vooral te lijden onder de prijzen van boter. In vergelijking met februari daalden deze met gemiddeld 6,6 procent naar 360 euro per 100 kilo. Ten opzichte van februari vorig jaar houdt de grondstofwaarde een voorsprong van € 5,80.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Hebben ze bij FC blijkbaar niet zien aankomen, en dat met een (dure ) speciale man daarvoor.
  Ze kunnen beter te rade gaan bij de DDB, die weten al veel langer dat als de productie stijgt de prijs daalt.
  Maar domweg raak melken gaat zeker veel geld kosten.
  Als de superheffingsrekening op de mat valt zullen velen dit ervaren.
  Maar dat het het hele jaar zo werk dringt bij sommigen maar moeilijk door, en bij de gemiddelde LTO er helemaal niet.

 • gjh

  correct antwoordt fendt 615

 • daan1908

  Bestaat de DDB nog ?

 • Zuperboer

  @fendt615 ik zou liever van U horen hoe U de melkprijs van 2016 inschat. Verder moet U weten is het niet alleen NL die het volume op de wereldmarkt gestalte geeft. Het is helaas voor U een gegeven dat als U de melkleverantie beperkt, uw buurman melkveehouder dit niet automatisch ook doet, laat staan een willekeurige melkveehouder in Zweden, Wisconsin of NZ. De melkproduktie in Europa is 30 jaar lang bevroren op 1981 min 18%. De wereld is echter niet stil blijven staan en er komen nieuwe omvangrijke generaties aan. Voor deze nieuwkomers en voor de bredere groep die meer te besteden hebben wil ik en na mij mijn opvolgers denk ik graag produceren. De wereld gaat niet stil staan op 1 april 2015 en de ontwikkelingen gaan door. Haal diep adem en doe je werk met plezier, dat is het enigste dat helpt. De verzuring van de jaren '80 heeft de landbouw al genoeg parten gespeeld en daar kunnen we een verzuurde boerenstand niet bovenop gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.