Rundveehouderij

Nieuws 1367 x bekeken

Geen BSE bij verdachte dieren in Griekenland

Den Haag – De verdenkingen van BSE bij twee runderen in Griekenland die uit Nederland kwamen, zijn vals positief. Uit contra-expertise door het Europees referentielaboratorium voor BSE in het Engelse Weybridge blijkt dat de dieren geen BSE hadden.

De vondst van de twee BSE-gevallen was opmerkelijk, omdat het ging om twee runderen die in 2008 geboren waren. De dieren waren afkomstig van twee ver bij elkaar vandaan liggende bedrijven in Nederland die geen link hadden met elkaar via bijvoorbeeld het voerspoor. Er waren volgens het ministerie van Economische Zaken veel elementen op basis waarvan het onwaarschijnlijk zou zijn dat er daadwerkelijk BSE zou zijn bij de dieren. Nu blijkt dat dit ook niet het geval is.

Of registreer je om te kunnen reageren.