Rundveehouderij

Nieuws 1544 x bekeken

FrieslandCampina: geen irreguliere toetreding

Amersfoort - De trouwe leden van FrieslandCampina hoeven niet bezorgd te zijn dat niet-leden via een maas in de regelgeving en buiten de geijkte paden om kunnen toetreden.

Dit stelt een woordvoerder van de coöperatie. Hij reageert hiermee op berichten als zouden vele niet-leden de normale toetredingsprocedure omzeilen en toch lid worden bij FrieslandCampina. Dit zou kunnen door aan te haken bij leden die willen stoppen en vervolgens hun leveringsnummer over te nemen. Het bestuur van FrieslandCampina is daar volgens de woordvoerder echter goed alert op. Als het bestuur opmerkelijke en onlogische stijgingen in de melkleveranties opmerkt bij leden, dan wordt dit onderzocht. Is er reden om aan te nemen dat procedures worden omzeild, dan wordt alsnog het gewone toetreedgeld van 10 euro per 100 kilo in rekening gebracht, aldus de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.