Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra wil procedure Danone tegenhouden

Auckland - De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra heeft de rechter in Auckland gevraagd om de rechtszaak van Danone tegen het bedrijf te stoppen.

Woensdag was er een zitting, waarbij beide bedrijven verschenen. Ook pers was aanwezig, maar die mocht er niet over berichten.

De kwestie draait om de terugroepactie van vorige nazomer, toen er naar werd vermoed, botulismesporen in weipoeder-concentraat zat, dat was gebruikt voor baby-voeding. Danone moest daardoor veel product terughalen uit de schapen in Zuidoost-Azië. Volgens de meest recente cijfers kwam dit de divisie 'jong leven' in het vierde kwartaal van 2013 op een verlies te staan van 200 miljoen euro. Het bedrijf zegt nog steeds last te hebben van de affaire, die achteraf loos alarm bleek.

Danone heeft inmiddels een dossier neergelegd bij de rechtbank in Auckland, Fonterra nog niet. Het heeft eerder gemeld dat het zich heftig zal verzetten tegen een eventuele juridische procedure. Fonterra heeft slechts een klein bedrag gereserveerd voor een mogelijke schadevergoeding aan Danone, wel heeft het onlangs gemeld dat het minder dividend zal uitbetalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.