Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra bekent schuld in botulismeschandaal

Auckland - Zuivelgigant Fonterra erkent dat het de wet heeft overtreden toen vorig jaar een melding werd gedaan van botulisme in kindervoeding.

Het reageert hiermee op vier aanklachten van het ministerie van primaire industrie naar aanleiding van de kwestie. De aanklachten zijn onder meer dat Fonterra zich niet aan de minimumeisen voor dierlijke producten heeft gehouden en dat het de overheid te laat heeft geïnformeerd.

De botulismemelding leidde tot exportstops, ontslagen bij Fonterra, onderzoeken en nu tot aanklachten. Fonterra bekent direct schuld. "Waar er overtredingen zijn, zijn we verantwoordelijk te houden,"aldus Maury Leyland, directeur mensen, cultuur en strategie. De aanklacht komt aan de vooravond van een bezoek dat premier John Key gaat brengen aan Beijing. Doel is de Chinese overheid gerust te stellen en te verzekeren dat een schandaal als in augustus vorig jaar niet weer zal voorkomen en ook niet weer wordt getolereerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.