Rundveehouderij

Nieuws

Flinke prijsdaling melkpoeder feed

Zoetermeer - De prijs van melkpoeder bestemd voor de veehouderij is in de afgelopen weken fors gedaald.

Deze week daalt de prijs met 16 euro per 100 kilo naar 272 euro. Dit blijkt uit de zuivelnotering van het Productschap Zuivel.

Kalverhouders hadden vanaf eind april 2013 te maken met een flink gestegen melkpoederprijs. Op het hoogste punt, eind augustus, lag de prijs op 324 euro per 100 kilo. Nu is de prijs in een maand tijd met wel 38 euro per 100 kilo gedaald.

Oorzaak van de flinke prijsdaling is een groot aanbod van melk. Zuivelaars verpoederen deze melk maar kunnen in veel gevallen niet alles kwijt op de markt bestemd voor de voedselindustrie. Hierdoor wordt er meer melkpoeder in bulk afgezet op de veevoedermarkt met de flinke prijsdaling tot gevolg.

Hoewel de prijs al fors gedaald is, ligt de prijs nog wel boven het niveau van vorig jaar. Toen werd er 251 euro per 100 kilo betaald, in 2012 lag de prijs in dezelfde periode nog op 191 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.