Rundveehouderij

Nieuws

Beste prijzen voor stieren op COT-veiling

Laren - Tijdens de fokstierveiling van de Centrale Opfok zijn afgelopen zaterdag beste prijzen voor de stieren betaald.

Met ruim driehonderd bezoekers kon de organisatie rekenen op een goede belangstelling, de veiling verliep zeer vlot. Coördinator Henk Tessemaker is zeer te spreken over de centrale opfok. Al heeft hij wel wat zorgen over het constante aanbod van stieren. "Vanuit het Blonde d'Aquitainestamboek komt er elk half jaar een tiental stieren, ook het Charolais-, Hereford- en Piemontesestamboek leveren trouw aan. Bij de andere stamboeken is het animo helaas minder goed," stelt Tessemaker. Gemiddeld brachten de 24 stieren 2.400 euro op, een kleine 200 euro meer dan tijdens de laatste veiling in oktober. De tien Blonde d'Aquitainestieren gingen voor gemiddeld 3.810 euro weg, met BAC Ingmar (v. Sulky) van J. Staal als topper met 4.900 euro. De stier met 87 punten AV is verkocht aan de familie Wigger in Duitsland. De vijf Charolaisstieren wisselden voor gemiddeld 2.220 euro van eigenaar met Isham (v. Artois) van D. Blaauboer met 3.000 euro als duurste stier.

De drie Herefords bleven ten opzichte van de andere rassen wat achter in prijs met een gemiddelde van 1.600 euro. Maar voor dit ras zijn het wel behoorlijke prijzen omdat de meeste fokkers hobbyfokkers zijn die geen grote bedragen kunnen of willen betalen voor een stier die twee jaar dienst kan doen.  Voor de drie Limousinstieren werd gemiddeld 2.183 euro betaald, Housard (v. Tastevin) van mts. Buist bracht 2.800 euro op. Bij de Piemontese bracht Roparco van H. Boomkamp 2.500 euro op, het gemiddelde voor de drie stieren was 2.200 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.