Rundveehouderij

Nieuws 1226 x bekeken

Bel Leerdammer en Cono houden voorschotten stabiel

Schoonrewoerd/Westbeemster - De kaasmakers Bel Leerdammer en Cono houden hun voorschotprijzen over de maand februari gelijk.

Een leverancier van Bel Leerdammer ontvangt bij een jaarleverantie van 700.000 ton een contant voorschot van €42,81, een Cono-lid ontvangt €41,84.

Voor vet en eiwit betalen Bel en Cono achtereenvolgens €3,95 (vet) en €7,95 (eiwit) - bij Bel, en €3,80 (vet) en €8,30 (eiwit) - bij Cono.

Met deze prijzen bevindt Cono zich voorlopig in de achterhoede qua bevoorschotting, terwijl Bel daar met €42,81 net iets voor zit. De uitbetaalde prijzen van FrieslandCampina, DeltaMilk en van DOC Kaas over de maand februari liggen op een duidelijk hoger niveau.

Voor de leden van Cono is er echter één troost. In de meeste gevallen ontvangen die ook nog toeslagen voor weidegang en Caring Dairy, Die kunnen oplopen tot €1,75 per 100 kilo. Dat verkleint de afstand, maar ook FrieslandCampina en DOC Kaas keren toeslagen voor weidegang en duurzaamheid aan een deel van hun leden, bij FrieslandCampina tot 50 cent per 100 kilo en bij DOC Kaas tot €1,00 per 100 kilo.

Bij Bel Leerdammer kunnen veehouders eveneens voor een weidegangpremie van 50 cent per 100 kilo in aanmerking komen. Die toeslag wordt echter achteraf uitgekeerd. Dat gebeurt overigens ook bij Frieslandcampina en DOC Kaas.

Van de particuliere verwerkers Hochwald Nederland en Nemelco is nog geen melkprijs voor februari bekend.  FrieslandCampina maakte maandag een verlaging van het voorschot over maart met 50 cent per 100 kilo bekend. De algehele tendens in de zuivelmarkt lijkt langzaam richting iets lagere prijzen te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.