Rundveehouderij

Nieuws 386 x bekeken

Zwitserse richtprijs melk onveranderd

Bern - De Brancheorganisatie Melk in Zwitserland geeft een richtprijs voor melk af van 58 eurocent per kilo melk voor het tweede kwartaal van 2014.

Daarmee is de richtprijs gelijk aan die van het eerste kwartaal. De prijs geldt voor de industrie en heeft betrekking op A-melk, de beste kwaliteit. De brancheorganisatie zegt dat deze richtprijs tot stand is gekomen dankzij de stabiele markt. Dit ondanks het feit dat de melkleveranties in Zwitserland toenemen. Omdat de vraag ook toeneemt wordt de markt als stabiel ingeschat. Ook de melkprijzen in de omringende landen zijn stabiel.

De producentenprijs voor melk lag in Zwitserland in 2013 op 53 eurocent. Dat is 4 eurocent meer dan gerealiseerd in 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.