Rundveehouderij

Nieuws 3538 x bekeken 6 reacties

Vraaguitval door hoge zuivelprijzen

Victoria - Vraaguitval ligt met de huidige hoge zuivelprijzen op de loer en kan de zuivelmarkt voor langere tijd uit balans brengen. Volgens Dairy Australia is een deel van de kopers al overgeschakeld op plantaardige alternatieven, zo meldt de belangenorganisatie in een recent marktrapport.

Er wordt gevreesd voor meer vraaguitval als zuivelprijzen naar een te hoog niveau stijgen. Grote bevolkingsgroepen in opkomende economieën kunnen zich deze hoge prijzen niet veroorloven. Toch lijkt het er niet op dat de situatie op korte termijn gaat veranderen. De vraag uit China blijft onverminderd goed en ook Rusland heeft veel zuivel geïmporteerd.

Het bedrijf Aarhus Karlshamn (AAK), producent van plantaardige oliën en vetten, zag haar winst in het laatste kwartaal van 2013 met 12 procent stijgen naar 37 miljoen euro, mede als gevolg van de vraag naar alternatieven voor zuivelproducten. Volgens bestuursvoorzitter Arne Frank groeide het volume zuivelvervangers significant.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Stemmingmakerij, waarvoor de abonnee's van Boerderij betalen. Of er zou een betere titel boven moeten staan, maar op deze wijze gesteld gaan dit soort teksten op internet rondzingen en daar is de melkveehouderij niet bij gebaat en ook degenen die indirect van onze portemonnee leven niet!

 • koestal

  Er is gewoon niet meer zuivel,kan dus geen vraaguitval zijn ,alles vliegt weg,zelfs de Chinezen komen hier nog winkelen voor babymelk,hoezo vraaguitval ?

 • Jaap39

  Ordinair omlaag kletsen van melkprijs door dairy australia.
  Vermoed eerder dat dairy australia niet voldoende zuivel uit kan leveren door productie problemen als gevolg van droogte.
  Dan gaat je afnemer wat anders zoeken ja.... Niks vreemds aan.

 • henkblom.flr

  Vraaguitval en haaruitval , beide niet fijn ...

 • boerenland

  wordt tijd voor supertoeslag ,weg met heffing

 • koestal

  Californie verdroogt ook ,noemden ze eerder de dairy valley,nu de dry valley

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.