Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Voorschot Bel Leerdammer iets omlaag

Schoonrewoerd - Leveranciers van kaasmaker Bel Leerdammer ontvangen over januari een voorschot van €42,81 per 100 kilo, 76 cent minder dan in december.

Om dit te bereiken, heeft het bedrijf de vet- en vooral de eiwitprijs sterk verhoogd. De vetprijs werd met 20 cent verhoogd naar €3,95 per kilo, de eiwitprijs werd zelfs met 65 cent verhoogd, naar €7,95 per kilo. Dit werd gedaan om het wegvallen van de wintertoeslag per januari zo veel mogelijk te compenseren. In december werd nog €3,90 per 100 kilo aan wintertoeslag uitbetaald.

De genoemde prijs van €42,81 per 100 kilo is exclusief btw, geldt bij een jaarleverantie van 700.000 kilo en is ook na aftrek van 5 cent heffing voor Zuivel NL. Leveranciers met een jaarkwantum van 1,1 miljoen kilo ontvangen 26 cent per 100 kilo meer.

Met ingang van 2014 hanteert Bel Leerdammer geen zomerheffing meer en wordt in augustus ook geen wintertoeslag meer betaald. Volgens het jaarschema voor de uitbetalingen lijken leveranciers dan 30 cent per 100 kilo te gaan missen (want tegenover 4 x 90 cent aan misgelopen heffing, staat 1 x €3,90 aan gemiste toeslag). Bel Leerdammer houdt die 30 cent per 100 kilo echter niet in eigen zak, verzekert hoofd melkaanvoer Theodoor Bos. Genoemd bedrag wordt uitbetaald via hogere vergoedingen voor vet en eiwit, stelt hij.

Laatste reacties

  • bas123

    Het zou Bel leerdammer weer niet zijn, als de andere fabrieken lager uitbetalen doen zij dit ook en als laatste de prijs verhogen.

  • gjh

    klopt bas sinds theodoor bos het roer heeft is de prijs slechter en de afstand tussen boer en fabriek groter. Sinds van der Voogd weg is wordt de arogantie alleen maar groter en toch nog denken dat ze het goed doen hoe dom kun je zijn als productiemanager van de Bell.

Of registreer je om te kunnen reageren.