Rundveehouderij

Nieuws 3308 x bekeken 1 reactie

Temperatuursom torenhoog

Wageningen - De temperatuursom (T-som, datum 13 februari) ligt in Midden- en Zuid-Nederland al op 250 graden en langs de kust zelfs nog zo 30 graden hoger. Dat meldt het NMI (Nutriënten Management Instituut). In het oosten van het land ligt de temperatuursom rond 200. De laagste totaalwaarde is in Beerta, Groningen, waar de T-som strandt op 165 graden.

De T-som is een maat voor het moment van bemesting van grasland met kunstmeststikstof. De ideale T-som varieert tussen 250 en 400 graden. Dat hangt af van het gebruiksdoel, beweiden of maaien, in combinatie met het doel maximale opbrengst of maximale stikstofbenutting. Toch zullen veel veehouders wachten met strooien van kunstmest. Het is gewoon nog te vroeg in het jaar. Meestal gaat de eerste kunstmeststikstof pas rond half maart het land op.

Eén reactie

  • kremer

    maandag mestrijden

Of registreer je om te kunnen reageren.