Rundveehouderij

Nieuws

SKV breidt importverbod risicogebied Polen uit

Zeist – De Stichting Kwaliteitsbewaking Vleeskalveren (SKV) heeft het importverbod voor kalveren uit het risicogebied in Polen uitgebreid. Eerder deze week werd vanwege de uitbraak van Afrikaanse varkenspest de import van kalveren uit de provincie Podlaskie verboden.

Omdat opnieuw een geval van Afrikaanse varkenspest is geconstateerd nabij de grens met Wit-Rusland is vanaf vandaag, 21 februari, ook verboden kalveren op te zetten afkomstig uit het gebied Losicki in de provincie Mozowieckie en Wlodawski in de provincie Lubelskie. Voor de import van kalveren uit overige delen van Polen gelden aanvullende eisen. Voor bij de SKV aangesloten bedrijven geldt dat de import en het opzetten van vleeskalveren uit de risicogebieden verboden is.

Of registreer je om te kunnen reageren.