Rundveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:24 feb 2014

Interbrancheorganisatie schapen in de maak

Zwolle - De schapensector wil op korte termijn een interbrancheorganisatie oprichten. Het gaat om een initiatief van de LTO vakgroep Schapenhouderij, de Centrale Organisatie voor de Vleessector en de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee.

Een van de doelen van de nieuwe organisatie is het veiligstellen van de tweede verzamelslag schapen. Die verdwijnt, nu staatssecretaris Dijksma de stekker uit kwaliteitssysteem QLL heeft getrokken, per 1 maart 2014. De partijen willen kijken hoe ze de tweede verzamelslag met een nieuw kwaliteitssysteem kunnen borgen, zodat ook na 1 maart de tweede verzamelslag nog mogelijk is. Andere zaken die opgepakt worden, zijn de mogelijke privatisering van delen van het I&R-systeem en het nieuw te vormen convenant voor het diergezondheidsfonds.

Eén reactie

  • info48

    Goed gezien; samenwerking is HET antwoord op de 'verdeel en heers' politiek van de Haagse ambtenaren (Dijksma is maar een boodschapper)
    en nu niet te veel Maren intern!

Of registreer je om te kunnen reageren.