RundveeNieuws

Nemelco verlaagt licht, Milcobel stabiel

Voorthuizen/Kallo – Particuliere melkverwerker Nemelco verlaagt de melkprijs voor januari licht door een aanpassing van de vetprijs, de Belgische coöperatie Milcobel houdt het voorschot over januari gelijk aan dat over december. Daarmee is dit bedrijf een van de weinige in de vergelijking van Boerderij die de uitbetaling over januari gelijk houden.

Nagenoeg alle verwerkers voeren een lichte correctie naar beneden door, wat ook de situatie in de markt weerspiegelt.

Leveranciers van Nemelco ontvangen over januari een melkprijs uitbetaald van €48,91 per 100 kilo. Dat is de prijs exclusief btw, na aftrek van 5 cent heffing voor Zuivel NL en bij een jaarleverantie van 700.000 kilo. Deze prijs lijkt hoger dan die in december werd uitbetaald, maar dat komt omdat vanaf januari 50 cent kwaliteitstoeslag wordt meegerekend, die vrijwel alle leveranciers ontvangen. De vetprijs is ondertussen verlaagd van €4,70 naar €4,60 per kilo, de eiwitprijs bleef stabiel op €7,85.

De leden van Milcobel ontvangen volgens eigen opgave van de coöperatie €42,31 per 100 liter. In de vergelijking van Boerderij komt de melkprijs uit op €41,66 per 100 kilo bij 7 ton melk. Dit is de prijs exclusief btw en exclusief toeslagen. Milcobel houdt de vet- en eiwitprijzen stabiel op achtereenvolgens €3,6921 en €6,8567 per kilo.

Milcobel heeft ook bekend gemaakt dat het over 2013 alvast een voorlopige nabetaling uitkeert van €12,81 per 100 kilo vet en eiwit. Dat komt neer op ruim €1,00 per 100 liter.

Bij de overige zuivelverwerkers hield alleen Cono de uitbetaalde prijs over januari stabiel.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin