Rundveehouderij

Nieuws 5493 x bekeken 38 reacties

Naar Brussel om superheffing tegen te gaan

Den Haag - LTO Nederland gaat woensdag, samen met 19 melkveehoudersorganisaties uit tien EU-lidstaten, met de Europese Commissie praten om een hoge superheffing te vermijden.

Zonder aanpassing van de spelregels hangt de melkveehouderij in Nederland een overproductie-boete boven het hoofd van mogelijk 150 miljoen euro. Ook boeren elders vrezen een hoge heffing. Het gesprek is met ambtenaren van Ciolos en is bedoeld ter voorbereiding op een mogelijke aanpassing van de heffing. De organisaties hebben steun van Europese zuivelkoepel EDA.

Laatste reacties

 • ingrid123

  te zot voor woorden wat moeten de varkens en de pluimveehouders hier van denken lto die laat barsten gewoon een grof schandaal 2015 dan mag melken en als je wilt melken meer dan is toegestaan dan moet je gevolgen aanvaarden

 • Jaap39

  Vreemd, heeft LTO niet iets beters te doen? Jammer dat er veel tijd wordt gestoken in leden die bewust de regels aan de laars lappen. Waarom gaan we ons in toekomst nog aan regels houden als notabene LTO dit gedrag prima vindt?

 • peter1960

  te gek voor woorden niet aan regels houden wordt beloond

 • Trot

  stop met het lidmaatschap een organisatie die de minderheid steunt en niet bij machten is om werkbare mestregels te bewerkstelligen is de contributie niet waard

 • pb1974

  ik vind het wel een goede zaak, het is toch te zot voor woorden dat er een heffing betaald moet worden op voedsel terwijl de halve wereld honger heeft we betalen toch ook geen heffing op vlees of groenten omdat we te veel produceren tegen een te vele lage prijs

 • Jaap39

  #bergsp dan hadden ze de spelregels per 1-4-2013 al aangepast moeten hebben. Niet nu pas. Schandalig.

 • ingrid123

  of wordt je anders ook in je portemonnee geraakt bergsp als melkveehouder???

 • Jongman

  Eindelijk!! Doet LTO iets goed voor de boeren. Zachte landing moet er komen. Wie dit jaar niet over zijn kwotum komt moet wel iets bijzonders op z'n bedrijf hebben gehad. Hoop dat ze met z'n allen een keer het gelijk aan hun zijde krijgen.

 • vogel

  Aan het begin van iedere autosnelweg staat een bord met de max snelheid. En alle auto's kunnen harder. Wat doe je dan??? Juist, je trapt het gas wat minder ver in of je trapt op de rem. En anders betaal je de boete!!!! Aan het begin van ieder melk jaar krijg je een overzicht van je maximale quotum. Moeten we dan ook maar naar Brussel voor de snelheid boetes??? Je weet van te voren waar je aan toe bent.

 • landboer

  Juist maar boeren zeuren nu eenmaal altijd, als het niet over de uitrijperiode is dan wel over de superheffing, en als ze het aanpassen dan over een onberekenbare overheid en alleen dan hebben ze gelijk!!

 • tessa2010

  Werkelijk te gek voor woorden! Iedere melkveehouder weet wat hij leveren mag,als je het risico neemt om er BEWUST fors overheen te melken,is het terecht dat je wordt afgestraft!!! Is het zo moeilijk om nog geduld te hebben tot 1 april 2015???

 • bert bert

  ach sukkels ,nog wat meer melken en dan de boete betalen en eindslot geen hoog inkomen.Als we allen binnen het quota melken vangen we nu nog eens 5 cent per liter meer en geen boeten.
  Dus melk nog wat harder en ga dan nog meer klagen .

 • Marco22

  Wie de spelregels tijdens de wedstrijd wil veranderen is een slechte verliezer. Lto wilde zich niet inzetten om de uitrijdperiode te verlengen na een bar nat zomer in een groeizame najaar 'dat moet de sector zelf eens oplossen' volgens de lto. Wat is voorspelbaarder het weer of je quotum planning. Fijn voor de mensen die netjes bij geleased hebben of op de rem trappen. Willen ze ook nog een heffing door onze strot drukken voor dubbele petten inteelt club ZuivelNL. Mijn geld krijgen ze niet.

 • barttt

  wie z'n gat brandt moet op de blaren zitten! Anders hadden ze maar meer manager moeten zijn ipv als een kip zonder kop te groeien om toch maar groter te zijn dan de buurman. Normaal worden overtreders gestraft, maar LTO wil de melkveehouders die zich aan de regels houden door te ruimen of te leasen straffen, goed bezig

 • Jaap39

  Scheelt dat bijvoorbeeld Duitsland maar een dikke % teveel melkt. De Duitsers gunnen de Nederlanders vast geen 6 % superheffing kwijtschelding, en terecht zou ik zeggen.
  Laat LTO aub zorgen voor derogatie, veel belangrijker, vooral voor diegenen die zich WÉL aan regels houden. Anders geloofwaardigheid van LTO ver te zoeken.

 • wmeulemanjr1

  De spelregels waren voor dit lopende quotumjaar bekent!!

 • wmeulemanjr1

  Zielig stelletje de LTO kliek!!

 • mr

  Inderdaad bergsp en jongman. Zachte landing is altijd de insteek geweest . Zachter als nu kan het niet worden en wat te denken van alle exportmarkten die je nu weer laat lopen.

 • Lensink

  Verleasers wees blij, jullie hebben een top-leaseprijs gehad dankzij de overschrijders. Als deze groep nu ook nog een kleine beloning krijgt hebben we toch alleen maar winnaars. Want laten we eerlijk zijn een zachte landing is het uitgangspunt.

 • melkveehouder .

  Pfffff, wat een afgunst onder mekaar. En dat zo publiekelijk. Wat een stelletje minkukels zijn jullie toch!

 • zevies

  LTO doe iets beters dan jezelf belachelijk maken en de overtreders belonen,regels zijn regels daar moeten ook melkveehouders zich aan houden

 • Jaap39

  De uitleg van LTO na dit overleg wordt interessant. Bij 'succes' worden de regelsniet nanageleefd. Bij geen ' succes' sta je mooi voor paal door deze discussie nogmaals als LTO aan te zwengelen.

 • stoksholsteins

  Misschien is het un optie om voor meer mensen de scherpste kantjes eraf halen, door de superheffing un stuk te verlagen. Dan geef je
  enigzins invulling aan 'een zachte landing' , je voorkomt dat er wel
  heel veel miljoenen uit de sektor wegvloeien terwijl de markt om melk schreeuwt. En voor mensen die zich keurig aan de regels aan het houden
  zijn is er nog genoegdoening omdat degenen die dat niet doen even goed
  nog wel superheffing dienen te betalen.

 • koestal

  Duitsland moet straks ook veel superheffing betalen,daarom dit samen aankaarten met Duitsland

 • cornelis 22

  Afgunst en jaloezie, liever zien jullie dat grote boetes betaald worden dan dat het de mensen goed gaat. Naargeestig en bekrompen.De markt is er nu dus laat de mensen profiteren.

 • puinhoop

  Al die afgunstige lui die kritiek op LTO hebben zitten toevalig (of niet toevallig) dit jaar goed. In het verleden is er al gesproken over zachte landing!!! Dit kan nu!! Als degenen die het zo goed getroffen hebben nu maar wat over hadden voor degenen die het gewoon minder getroffen hebben!!! Als we eerlijk zijn word de superheffing verdeeld over allen in de keten die aan te veel geleverde liters VERDIENEN! Dus boer 1/3, melkfabriek 1/3 en winkel(groothandel) 1/3: Dat is pas solidair, en daar kom je verder mee dan met die afgunstige minkukels die een ander niks gunnen.

 • alco1

  Twee feiten staan als een paal boven water.
  1e Het is zonde om geen gebruik te maken van een goede markt.
  2e Boeren die zich netjes aan het quota hielden voelen zich als de superheffing wordt verlaagd, berooid.

  Er kan dus gewoonweg geen verandering van regeling plaats vinden
  Of het moet al zijn dat iedereen mee kan delen in de verlaging van de superheffing, dus ook de boeren die zich hielden aan het quota plafon.

 • Marco22

  @cornelis 22 Over je quotum melken is een keuze, dan deal je met de consequenties. Mensen die dat doen kiezen bewust voor heffing. Het is: of bij leasen of heffing. Als melkprijs 32ct was molk niemand over hun quotum.
  Als lto dit voor elkaar krijgt hoe gaat dat dan met die melkveehouders die netjes geleased hebben?

 • minasblunders1

  Puinhoop, wie bedoel je met degenen die het goed getroffen hebben en wie met degenen die het minder getroffen hebben?

 • koeboertje

  Als er nog 10 lidstaten dit aankaarten is het logisch dat wij ook meedoen ,
  immers voor de onderschrijders biedt dit de mogelijkheid om meer te verleasen ,dus iedereen profiteert er van.
  Hoewel ik wel van mening ben dat weet hoeveel je mag produceren , dus het is je eigen verantwoording als je teveel melkt

 • wmeulemanjr1

  In de 'topsport' ga je ook geen regels veranderen tijdens de 'wedstrijd' Doe dit dan voor het nieuwe quotumjaar, dat is pas fair! Dit is echt 'sneaky' van LTO!!

 • boerrick

  Altijd leuk omdat gezeur te lezen(we zijn niet voor niets NL'ers). Maar we hebben de melk al verleasd, heerlijk superheffing prijs gebeurd.

 • Peerke1

  Ik moet nog een grote belastingaanslag betalen. Kunnen ze in Brussel dat ook voor mij regelen. Eerlijk is eerlijk, toch ook zonde van het geld. Trouwens gaat LTO van mijn contributiegeld naar Brussel. Toch ook zonde van al dat contributiegeld. DE SUPERHEFFING moet gewoon betaald worden net als mijn belasting geld.

 • mtspopken

  Ik heb zojuist nog even op de LTO site gekeken, maar zoals ik het daar lees dan gaat het over het laatste superheffingsjaar, en bij mijn weten gaat dat 1 april 2014 beginnen. en dus kan iedereen dan vooraf weten wat de spelregels zullen zijn!!

 • mts_kuijpers

  Wat Dijksma misschien nog zou kunnen doen is, die 1 % verruiming die we nog krijgen naar dit quotumjaar toe halen. Scheelt een slok op een borrel, maar is wel te verantwoorden.

 • koestal

  Het melkt nog lekker,maar straks betalen

 • wmeulemanjr1

  Verstand op nul, gewoon veel te veel melken en dan ineens, zeuren over de superheffing.

 • Älva

  Het gaat voornamelijk om het volgende quotum jaar. Zodat daar de regels vooraf bekend zijn. Ook boeren die niet boven het quotum melken hebben hoorden bij een quotum veruiming aankomend jaar. De extra quotum die zij niet benutten, kunnen ze verleasen.

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.