Rundveehouderij

Nieuws

Melkaanvoer België daalt

Leuven – Melkveehouders in België remmen de productie. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Het niveau van melkleveringen is gedaald van + 8,3 procent in januari 2014 naar + 6,3 procent in de eerste helft van februari 2014.

De daling is onvoldoende groot om superheffing te voorkomen, maar de verwachte overschrijding daalt.

Bij de huidige aanvoertrend komt een overschrijding van het quotum uit op ongeveer 9 miljoen liter of 0,27 procent. Op basis van de cijfers in januari werd nog uitgegaan van een overschrijding van ongeveer 20 miljoen liter of 0,59 procent. Om superheffing te voorkomen moeten de melkleveringen dalen naar een lager niveau: de plus mag in maart slechts 3 procent bedragen om superheffing te vermijden.

Om melkveehouders sneller te informeren over de toestand van de melkleveringen, organiseert BCZ tijdelijk een tweewekelijkse enquête bij haar leden. BCZ benadrukt dat dit voorlopige cijfers zijn en kan geen verantwoordelijkheid opnemen met betrekking tot de definitieve eindcijfers. Alleen de overheid kan de exacte eindafrekening opmaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.