Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

Jumbo verkoopt 'Iers' rundvlees uit Nederland

Valkenswaard – Een van de franchisewinkels van supermarktketen Jumbo in Valkenswaard heeft Nederlands rundvlees verkocht als Iers rundvlees. Dat melden regionale media. Jumbo spreekt van een incident.

Volgens de supermarktketen staat op de verpakking wel aangegeven dat het vlees afkomstig is uit Nederland, maar bij informatie over de bereidingswijze wordt wel ten onrechte gesproken van Iers rundvlees.

Ook vorig jaar speelden er bij Jumbo problemen met onjuiste vermelding van herkomst op de etiketten. Toen bleek Iers rundvlees afkomstig uit Polen. Toch is het volgens een persverklaring pertinent onjuist te stellen dat Jumbo het etiketteren van Iers rundvlees niet op orde heeft. Jumbo ziet het 'incident' in Valkenswaard los van het gebeuren een jaar eerder. Vorig jaar zijn er volgens een woordvoerder direct serieuze stappen gezet. Het resultaat hiervan is dat het etiketteren sindsdien centraal is georganiseerd.

Franchisenemers bij Jumbo mogen echter een deel van hun assortiment zelf inkopen. Zo geldt dat ook voor vlees. Zij zijn daarmee ook zelf verantwoordelijk voor de etikettering. Bij de Jumbo winkel in Valkenswaard wordt in plaats van Iers rundvlees, bewust Nederlands rundvlees verkocht. Dit is een besluit van de individuele ondernemer van deze winkel. Bij het etiketteren heeft de ondernemer een fout gemaakt. Jumbo heeft betreffende franchisenemer op de fout aangesproken, zodat dit in de toekomst kan worden uitgesloten. Van de 391 Jumbo-winkels zijn er 205 in handen van franchisenemers.

Laatste reacties

 • fire

  En hier natuurlijk ook ; ich habe es nicht gewusst..............

 • farmerbn

  Zouden er ook Spaanse tomaten uit Italie komen?

 • boerderijdinther

  'Jumbo heeft betreffende franchisenemer op de fout aangesproken, zodat dit in de toekomst kan worden uitgesloten.' Gelooft de consument echt in deze sprookjes? 2e keer dat het gebeurt en deze keer geen extra controle of iets dergelijks, Nee gewoon zeggen dat de ondernemer stout is geweest en dan zal niemand het meer doen.
  Het is ook een slap excuus dat de individuele franchise ondernemer een 'fout' heeft gemaakt. Ik neem aan dat Iers rundvlees duurder is dan Nederlands rundvlees? Dan is dit fraude, het doelbewust veranderen van de naam om zo een hogere winst te behalen.
  Ik neem ook aan dat Radar en consorten ook hier een mooie documentaire over gaat maken?

 • Elevage

  Lijkt me maar een actie mogelijk: een totale recall van alle vlees producten van alle Jumbo's in Nederland.

  Zo werkt het ook bij van Hattem, gelijke monniken, gelijke kappen.NVWA waar zijn jullie??

 • a.t.herwijnen

  Meten met 2 maten. Van Hattem versus Jumbo.

 • joohoo

  Net als Albert H!!!!!!!! Greenfield's...

 • farmerbn

  Middels #2 heb ik geprobeerd om het niet steeds over vlees te laten gaan maar over bv groenten. Ook bij groenten zullen de etiketten niet altijd kloppen. Nu denken de mensen misschien dat het 'verkeert etiketten plakken' alleen gebeurd bij vlees.

 • agro1

  als je de letters van het woord ETIKET een beetje kreatief door elkaar husselt, dan krijg je het woord LEUGEN. vluchten kan niet meer. Schweiz vorwaerts, grunningen frever en ciolos boppe!!!

 • landboer

  Juist elevage net zo hard aanpakken als van Hattem, waarom gebeurt dat niet?Het feit is hetzelfde, en dan komt een supermarkt daar zo mee weg? Het is toch niet normaal zoals ze van Hattem kapotmaken!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.