RundveeNieuws

Jumbo verkoopt ‘Iers’ rundvlees uit Nederland

Valkenswaard – Een van de franchisewinkels van supermarktketen Jumbo in Valkenswaard heeft Nederlands rundvlees verkocht als Iers rundvlees. Dat melden regionale media. Jumbo spreekt van een incident.

Volgens de supermarktketen staat op de verpakking wel aangegeven dat het vlees afkomstig is uit Nederland, maar bij informatie over de bereidingswijze wordt wel ten onrechte gesproken van Iers rundvlees.

Ook vorig jaar speelden er bij Jumbo problemen met onjuiste vermelding van herkomst op de etiketten. Toen bleek Iers rundvlees afkomstig uit Polen. Toch is het volgens een persverklaring pertinent onjuist te stellen dat Jumbo het etiketteren van Iers rundvlees niet op orde heeft. Jumbo ziet het ‘incident’ in Valkenswaard los van het gebeuren een jaar eerder. Vorig jaar zijn er volgens een woordvoerder direct serieuze stappen gezet. Het resultaat hiervan is dat het etiketteren sindsdien centraal is georganiseerd.

Franchisenemers bij Jumbo mogen echter een deel van hun assortiment zelf inkopen. Zo geldt dat ook voor vlees. Zij zijn daarmee ook zelf verantwoordelijk voor de etikettering. Bij de Jumbo winkel in Valkenswaard wordt in plaats van Iers rundvlees, bewust Nederlands rundvlees verkocht. Dit is een besluit van de individuele ondernemer van deze winkel. Bij het etiketteren heeft de ondernemer een fout gemaakt. Jumbo heeft betreffende franchisenemer op de fout aangesproken, zodat dit in de toekomst kan worden uitgesloten. Van de 391 Jumbo-winkels zijn er 205 in handen van franchisenemers.

Beheer
WP Admin