Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Geitenhouders en zuivel samen in platform

Hoogland - Een gezamenlijk platform van LTO Geitenhouderij en de Nederlandse Geiten Zuivelorganisatie (NGZO) zal collectieve zaken gaan regelen voor de geitenhouderij.

Beide dragende partijen hebben hier een overeenkomst voor getekend. Het platform heeft als hoofdtaak om, na het verdwijnen van het Productschap Zuivel, het onderzoek voor de geitenhouderij door te laten gaan en te blijven werken aan een betere diergezondheid. Hiervoor wordt dit jaar ook een contributie gevraagd van de aangesloten verwerkers van geitenmelk. Die contributie bedraagt 5 cent per 100 kilo melk. Vorig jaar was de totale heffing nog 11 cent per 100 kilo.

In het platform is 80 tot 85 procent van de totale geitenmelkplas vertegenwoordigd, met enkele bedrijven wordt nog overlegd over aansluiting. De vooruitzichten zijn volgens NGZO-voorzitter Nico Verduin gunstig.

Eén reactie

  • NoordHollander

    het is te hopen dat klaas sjoerd meekma ook zitting neemt hierin naast topleverancier van merilla bokken internationaal is hij een redelijke kenner en grootleverancier in deze sektor deze geitenfokker uit deinum friesland

Of registreer je om te kunnen reageren.