RundveeNieuws

‘Geen hormonenvlees naar Europa’

Brussel – Het vrijhandelsakkoord tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie zal niet toelaten dat er vlees met hormonen wordt ingevoerd in Europa. Dat verzekerde Europees Commissaris voor Handel, Karel De Gucht, bij de onderhandelingen in Washington.

Dat meldt de Vlaamse nieuwssite Vilt. De kwestie van het hormonenvlees maakt en zal volgens De Gucht geen deel uitmaken van de onderhandelingen. Groeihormonen zijn in Europa verboden en de Commissie is niet van plan dit te veranderen. De Amerikaanse partners zouden zich hiervan bewust zijn.

Wat genetisch gemodificeerde gewassen betreft zal volgens De Gucht Europese wetgeving de doorslag geven. De Belgische commissaris verzekerde dat het vrijhandelsakkoord in geen geval mag leiden tot minder bescherming voor de consument, het milieu of de persoonlijke gegevens.

De Gucht is tevreden over de vooruitgang die na drie onderhandelingsrondes is geboekt, maar spoort onderhandelaars wel aan een versnelling hoger te schakelen. Doel is om met het nieuwe Transatlantic Trade and Investment Partnership nieuwe banen te creëren en nieuwe mogelijkheden voor Europese en Amerikaanse bedrijven.

Beheer
WP Admin