Rundveehouderij

Nieuws 513 x bekeken

Duitse zuivel verbetert jaaromzet met 11 procent

Berlijn - De Duitse zuivelcoöperaties hebben vorig jaar 11 procent meer omzet gehaald dan in 2012. De totale omzet van concerns als DMK, Hochwald en Molkerei Ammerland steeg daardoor naar 14,7 miljard euro.

Dat blijkt uit cijfers van de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven, het Deutsche Raiffeisenverband (DRV).

De 'verheugend stabiele' zuivelmarkt van 2013 biedt volgens het DRV ook in het lopende jaar positieve vooruitzichten, dankzij de groeiende vraag, vooral in de Aziatische drempellanden, aldus de inschatting van de koepelorganisatie. Deze stelt tevens vast dat de Duitse zuivel een goede concurrentiepositie inneemt voor het volgend jaar in te luiden quotumloze tijdperk.

Duitsland telde per eind vorig jaar nog 37 melkverwerkende coöperaties met als koploper qua omzet en melkplas DMK. De zuivelsector deed het qua omzetontwikkeling beter dan de vee- en vleessector, die een plusje boekte van slechts 2 procent naar 6,6 miljard euro. De groei werd met name geremd door handelsbelemmeringen op de exportmarkten, vooral op de Russische.

Of registreer je om te kunnen reageren.