Rundveehouderij

Nieuws

Duitse kaasexport iets groter

Berlijn - Duitsland exporteerde vorig jaar 2,5 procent meer kaas dan in 2012. Dat meldt de Export-Union für Milchprodukte. Het op de buitenlandse markten afgezette volume nam daardoor toe naar 1,15 miljoen ton.

De zuivelexportunie is blij met deze cijfers, omdat de groei is gerealiseerd ondanks de tegenslag op de Russische markt. De Russen stelden om veterinaire redenen voor een reeks zuivelbedrijven een exportstop in. De afzet in Rusland daalde als gevolg daarvan met rond de helft naar 38.000 ton. Daar stond tegenover dat de EU-markten voor compensatie zorgden met een plus van 7 procent. De gemeenschappelijke markt is de veruit grootste afnemer. Buiten de EU werd in totaal ruim 102.000 ton verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.