Rundveehouderij

Nieuws 2271 x bekeken 1 reactie

Duitse justitie doorzoekt runderslachterij Vion

Bad Bramstedt - Justitie in het Duitse Kiel heeft dinsdag het runderslachthuis van Vion in Bad Bramstedt in de Kreis Segeberg doorzocht. Er zouden dierenwelzijnsregels zijn overtreden en ook zouden er hygiëneregels zijn overtreden en zouden de gebouwen en installaties in hygiënisch bedenkelijke staat zijn.

De verdenkingen zijn niet nader geconcretiseerd. Vion Bad Bramsted is één van de grootste runderslachterijen in Noord-Duitsland. Het bedrijf slacht zo'n 500 dieren per dag en er werken 330 mensen. Tijdens het grootscheepse onderzoek waarbij tientallen justitiemensen het bedrijf doorzochten, werd de productie stilgelegd. Het gehele bedrijf is doorzocht en documenten zijn meegenomen.

Vion Duitsland stelt in een verklaring dat zij volledige medewerking verleent aan het onderzoek van de Duitse justitie. Het bedrijf heeft alle documenten betreffende hygiëne en dierenwelzijn aan justitie ter beschikking gesteld. Verder stelt Vion niet te begrijpen waarop de verdenkingen zijn gestoeld. Het bedrijf wijst erop dat het hele productieproces vanaf aanlevering van de dieren tot en met de verwerking onder controle en toezicht staat van de veterinaire controle en inspectiediensten. Ook wijst het bedrijf erop dat het bovendien eigen controle- en kwaliteitsbewakingssystemen hanteert die door externe partijen worden gecertificeerd.

De productie in Bad Bramstedt is woensdag hervat, zo meldt Vion-woordvoerder Marc van der Lee.

Eén reactie

  • joannes

    Hoe is het gezegde? ¨Als als de meute bloed ruikt gaat ze door!¨ tot over de grens!

Of registreer je om te kunnen reageren.