Rundveehouderij

Nieuws 454 x bekeken

Danone versterkt positie in China

Parijs – Danone heeft haar belang in de grootste zuivelfabrikant van China Mengniu opgevoerd.

Het Franse zuivel-, water- en voedingsconcern koopt voor 486 miljoen aandelen waardoor het belang van 4 naar 9,9 procent wordt verhoogd. Danone wordt daarmee de tweede aandeelhouder in Mengiu. Het Franse concern kiest deze weg nadat eerdere pogingen om meer eigen activiteiten op de Chinese markt te ontplooien op moeilijkheden waren gestuit. Tegelijk hebben de drie aandeelhouders, naast Danone ook Arla en het Chinese Cofco Dairy Investments, hun onderlinge verhoudingen en belangen samengevoegd in één gemeenschappelijk bedrijf. ''Dat maakt een hergroepering van de belangen in het beheer van Mengniu mogelijk", aldus de verklaring van de Franse onderneming.

Of registreer je om te kunnen reageren.