Rundveehouderij

Nieuws

Commissie wil leeftijdsgrenzen kalvermarkt evaluaeren

Brussel - De Europese Commissie start een evaluatie van de regeling waarbij een officiële scheiding is gemaakt tussen vleeskalveren jonger dan acht maanden en kalveren tussen de acht en twaalf maanden oud.

Het Franse instituut AND International moet de komende maanden uitzoeken wat de marktgevolgen zijn geweest van de introductie van een officieel onderscheid tussen genoemde leeftijdscategorieën. die sinds enige jaren gelden voor de vermarkting van kalfsvlees (jonger dan acht en van acht tot twaalf maanden). De evaluatie is vooral gericht op Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland, België, Spanje, Portugal en Polen. Het project duurt tien maanden. Eind 2014 wordt het definitieve verslag gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.