Rundveehouderij

Nieuws 965 x bekeken

Bestuurders Parmalat stappen op

Parma – De meerderheid van de bestuursleden van de Italiaanse zuivelfabrikant Parmalat is met onmiddellijke ingang opgestapt. Het ontslag heeft te maken met een gerechtelijk onderzoek naar de 'overname' van de Amerikaanse activiteiten van moederbedrijf Lactalis door Parmalat.

De bestuursleden stellen door hun vertrek de weg vrij te maken zodat 'het bedrijf in een opbouwende en rustige omgeving verder kan'. Parmalat is sinds 2011 voor het grootste deel in handen van de Franse kaasgigant Lactalis. Er is echter daarnaast nog altijd een groep minderheidsaandeelhouders. Die voeren al tijden strijd tegen de 'interne' overname van Lactalis VS waarvoor Parmalat volgens hen veel te veel betaald heeft.

De Italiaanse justitie is vorig jaar een onderzoek naar de overname gestart. In dat kader weigerde het Hof van Parma kort geleden echter een verzoek van de officier van justitie om de hele bestuursraad naar huis te sturen. Negen leden van die raad hebben daarom besloten zelf op te stappen, een besluit dat ze tijdens de eerder deze week gehouden vergadering over de jaarcijfers naar buiten hebben gebracht. De negen stellen daarbij 'altijd op de meest correcte manier in het belang van de onderneming gehandeld te hebben'.

Of registreer je om te kunnen reageren.