Rundveehouderij

Nieuws 1602 x bekeken 1 reactie

'Arla-boeren verdienen veel meer dan hun buren'

Leeds – "Boeren die hun melk kunnen leveren aan Arla verdienen tot 25.000 euro per jaar meer dan hun buren. Dat is iets dat meer en meer boeren aantrekt. Dat brengt bovendien de hoognodige stabiliteit op de markt terug.''

Dat stelt hoofd melkzaken Ash Amirahmadi van Arla UK in een interview met Foodmanufacture.co.uk. De Britse tak van Arla wil op korte termijn nog eens 300 melkveehouders binnenhalen. Daarmee komt het totaal op 2.800 leden met daarnaast rond de 300 directe leveranciers. Amirahmadi rekent er daarbij op dat elke nieuwkomer rond de één miljoen liter melk per jaar binnenbrengt. Arla heeft die melk onder meer nodig om haar nieuwe fabriek met een capaciteit van één miljard liter per jaar op volle capaciteit te laten draaien.

De Britse Arla-baas stelt verder te kijken naar melk in kleinere verpakkingen voor de 'on the go'-markt. De kleinste verpakking die Arla momenteel levert is één pint ofwel ruim een halve liter. Ook wil Arla UK de kaasmarkt beter openbreken: ''Britten kopen speciale kaas voor de kerst, maar weten daarna eigenlijk niet goed wat ze er mee moeten doen. We leggen het op een broodje maar er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden.''

Eén reactie

  • Weerkundige

    reclame in gekocht bij boerderij van daar dat denmarken zo goed ging met boeren stal er bij en op naar miljoen plus

Of registreer je om te kunnen reageren.