Rundveehouderij

Nieuws 2058 x bekeken 1 reactie

Arla Nijkerk vernieuwt en breidt uit

Nijkerk - De investering van ongeveer 9,7 miljoen euro die Arla Foods in Nijkerk gaat doen, is voor een flink deel bedoeld voor uitbreiding van de opslagcapaciteit, productontwikkeling en voor energiebesparing. Ruim 3 miljoen is verder bedoeld voor de vervanging van de twee oude besturingssystemen in de fabriek door één nieuw systeem. Dit zegt Bart van Schaik, aanvoermanager bij Arla in Nijkerk.

De fabriek in Nijkerk produceert (dag)verse zuivel voor de Nederlandse markt, maar sinds enige tijd ook voor de Duitse markt. Daar richt het zich met name op consumenten in het Roergebied. Deze consumenten kunnen voor een groot deel worden bediend met het Nederlandse productpakket. Productie voor supermarkten in het Duitse Roergebied maakt Arla Nijkerk minder afhankelijk van de Nederlandse supermarkten. Dat is extra belangrijk nu er maar enkele grote ketens meer over zijn.

Voor de melkaanvoer van de fabriek in Nijkerk blijft Arla voor het overgrote deel vertrouwen op FrieslandCampina. Die moet via de Dutch Milk Foundation melk beschikbaar stellen aan onder meer Arla. Voor met name de opvang van aanvoerpieken wordt ook melk afgenomen van Farmel in Emmeloord.

Eén reactie

  • koestal

    ach,FC en Arla zijn toch goede collega,s ,ze helpen elkaar toch mooi,uiteindelijk gaat het voor een goede melkprijs voor de melkveehouders

Of registreer je om te kunnen reageren.