Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

'Vollemelkpoeder verder in de min'

Boston - Vollemelkpoeder is dinsdagmiddag op de Fonterra-veiling met 7,1 procent flink in prijs gedaald.

Vooral bij levering op korte termijn daalde de prijs van het product flink. Zo wordt er in februari 8,9 procent minder betaald. Vanaf levering in april wordt de handel positiever met een klein plusje in juni van 3,2 procent. Het product brengt gemiddeld 2.229 dollar (€1.788) per ton op.

Mageremelkpoeder brengt gemiddeld 5,4 procent meer op dan op de vorige veiling met 2.423 (€1.943) per ton maar is in volume een stuk kleiner dan vollemelkpoeder. De PZ-notering van mageremelkpoeder ligt met €1.800 wel lager dan de opbrengst op de veiling en is hiermee concurrerend op de wereldmarkt. Dit in tegenstelling tot het vollemelkpoeder dat met €2.228 per ton flink boven de prijs van de veiling ligt.

Door het grote volume van vollemelkpoeder op de veiling laat de beursindex wederom een negatief beeld zien, min 1,1 procent.

Eén reactie

  • kschouten

    Gisteren kreeg ik bericht van mijn kalvermelkpoederleverancier dat deze melkpoeder ook weer 3 euro per 100 kg gedaald is in prijs. Toch weer een kostprijs verlaging voor een kalverhouder ...

Of registreer je om te kunnen reageren.