Rundveehouderij

Nieuws

Sterkere tweedeling rundvleesmarkt EU

Utrecht – Binnen Europa is een steeds sterkere tweedeling tussen de markten voor premium- en basisrundvlees, met daarbij horende prijzen, zichtbaar. Dat stelt Rabobank in zijn meest recente publicatie over de rundvleesmarkt.

In Europa blijven de prijzen voor premiumrundvlees naar verwachting op een hoog niveau, terwijl de prijzen van basisrundvlees steeds meer onder druk staan door een matige vraag en extra aanbod van uitstootkoeien.

Het aanbod van rundvlees wereldwijd blijft krap bij een goede vraag. De hoge prijzen in het derde kwartaal van dit jaar zijn intussen wel ligt gedaald, maar bevinden zich nog steeds op recordniveau. De Verenigde Staten zijn op de wereldmarkt bepalend. De Amerikaanse importvraag bepaalt momenteel ook de prijzen en beschikbare volumes in andere landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.