Rundveehouderij

Nieuws

Schers en Altenburg opnieuw de beste

Zwolle – Het eerste onderdeel van de HHH-show op zaterdag 13 december en gelijk het laatste onderdeel voor de Young Breeders, kende dezelfde uitslag als de jongelui de dag ervoor voor het beste toilet neerzetten.

Roy Schers pakte het kampioenschap met zijn pink R-Champ Fincky 4, een Crackholm Fever-dochter van familie Seuntiens in Knegsel.

Ook in deze competitie werd Bettie Altenburg met Rovershoekster Tex B Shottle 6, een Gold Chip-dochter van familie Hoekstra uit Oudkerk reservekampioen.

Het Amerikaanse jurylid Scott Ruby zette de dieren op volgorde. Hij roemde dealgemene kwaliteit van de ingezonden dieren omdat ze duidelijk de tekenen van ras tonen. De twee kampioenen toonden zich het best in inhoud, beengebruik en ontwikkeling en overgangen in het skelet.

Of registreer je om te kunnen reageren.