Rundveehouderij

Nieuws 2427 x bekeken 5 reacties

Onafhankelijk senator 'boycot' melkveewet

Den Haag - Onafhankelijk Eerste Kamerlid Kees de Lange is in staking gegaan. Hij zal niet meewerken aan de behandeling van onder andere de melkveewet.

De Lange, lid van de Onafhankelijke Senaatsfractie, vindt dat de vergaderagenda zo vol is dat hij geen tijd heeft om belangrijke wetsvoorstellen goed te lezen en voor te bereiden. Hij vindt ook dat sommige plannen best later kunnen worden afgehandeld. "Dat daarvoor niet gekozen is, heeft helaas alles te maken met partijpolitieke overwegingen'', aldus De Lange, die zijn afwezigheid meldt in een brief aan voorzitter Ankie Broekers-Knol.

Daarin stelt hij: "De ontwikkelingen van de laatste weken geven aan dat de Eerste Kamer zijn rol van 'Chambre de Réflection' niet waarmaakt, en verwordt tot een 'Chambre de Manipulation'". De senator stelt dat hem dan ook geen andere keus rest dan niet bij deze 'charade' (schertsvertoning) aanwezig te zijn.

Een van de wetsvoorstellen die op het laatste moment bij de Eerste Kamer is ingediend en waarvan het kabinet wil dat ze voor het einde van het jaar worden behandeld, is de Wet Verantwoorde Groei Melkveehoduerij. De Eerste kamer stelde vorige week twee ultimatums aan de staatssecretaris voor het geven van extra informatie. De gevraagde brieven kwamen op de valreep.

Laatste reacties

 • Marco22

  Een blik in eerste kamer is hetzelfde dan die in het bejaardentehuis.
  En dan ook tientallen dik betaalde 'nevenfuncties' bestieren. En dan maar klagen. Valt ook niet mee 70+ voor eerst in je leven echt ant werk.


 • joannes

  Een te snel omhoog gevallen technocraat die bij Shell een lager tempo had voor beslissingen blijkbaar! Omhoog gevallen omdat zijn Politieke carriëre er een van partij politiek opportunisme en deceptie is met 50+ en OSF. Hoe kan zo iemand nu een complete bedrijfstak gijzelen? Waarschijnlijk weer dat opportunisme....... die verjongende honger naar publiciteit en politiek gewin! http://nl.wikipedia.org/wiki/Kees_de_Lange Waar zit je verantwoordelijkheids gevoel Kees? Eigen en Politiek belang of de Boeren Burgers die voor volgend jaar moeten plannen? Ben je een Burger dienaar of een Bureaucraat die zijn Kerst en Nieuwejaar rustig wil vieren?

 • cocoma

  Hij heeft gewoon gelijk, het is absurd dat een wetsbehandeling op het laatste moment in gang word gezet. Sharon had eerder tijd genoeg, ook de AMVB had al klaar moeten zijn voordat kamerleden hun akkoord geven, nog beter was geweest een en ander (bijv. grondgebondenheid) in de wet vast te leggen.

 • agratax2

  @cocoma. Geheel mee eens. De Senatoren zijn er om wetten te controleren op handhaving, nut, strijdigheid met bestaande wet en regelgeving inclusief Brussel, daar is tijd voor nodig en die krijg je niet als je binnen 1 maand moet besluiten. We moeten niet vergeten dat de Senatoren partime hun werk doen naast een baan in de burger maatschappij. Hoe vervelend het ook is voor de veehouders dat ze bij aanvang 2015 niet weten waar ze aantoe zijn. Ze weten in ieder geval dat het quotum tot april geldt en dat er dan afgerekend moet worden met Brussel en dat er dan bij de te optimistische melkers een dikke rekening op de deurmat zal vallen.

 • joohoo

  Hij had dus niet het lef om gewoon tegen te stemmen. Blijkbaar zit het probleem toch bij hem zelf.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.