Rundveehouderij

Nieuws 2767 x bekeken 2 reacties

Melkveereferentie inzien op RVO.nl

Den Haag - Melkveehouders kunnen hun referentiegegevens voor de melkveewet inzien op RVO.nl.

Afgelopen zaterdag heeft de eerste groep daarover een brief ontvangen, de tweede groep krijgt afhankelijk van de bezorging de brief bezorgd op woensdag 17 december. Voor al deze bedrijven zijn de gegevens over aantallen melkvee en grond in 2013 dan digitaal beschikbaar die bepalend zijn voor de zogenoemde melkveefosfaatreferentie. Die referentie is onderdeel van de melkveewet die op 16 december nog op de agenda stond van de Eerste Kamer.

Bedrijven die in 2015 en volgende jaren meer melkvee houden en een groter fosfaatoverschot hebben dan hun melkveefosfaatreferentie moeten dat extra overschot afdekken met extra grond of volledig verwerken. Er komt nog wel een beperking aan groeien zonder grond via de optie volledig verwerken, duidelijkheid daarover is er nu nog niet.

Bij de referentiegegevens staan de gemiddelde aantallen gehouden melkvee (melk- en kalfkoeien en jongvee) en de oppervlakte grond die in 2013 in gebruik was. Er wordt informatie getoond over de berekeningswijze en hoe wijzigingen doorgegeven kunnen worden. RVO.nl gaat voor de referentie uit van de geregistreerde gegevens in het jaar 2013. Die zijn niet in alle gevallen compleet, bijvoorbeeld door bedrijfsoverdrachten of splitsing van bedrijven. Voor het doorgeven van wijzigingen of aanvullingen moeten wel bewijsstukken worden meegestuurd.
RVO.nl geeft aan dat wijzigingen die voor 1 februari 2015 worden doorgegeven nog worden meegenomen bij de vaststelling van de definitieve beschikking. Die beschikking wordt 'begin 2015' verstuurd. De gegevens zijn in te zien via de pagina Verantwoorde groei melkveehouderij.

Laatste reacties

 • ...............

  Heb de brief wel gehad, maar ik heb op mijn rvo geen gegevens en berekeningen kunnen ontdekken. Wie wel?

 • dayo

  ja hoor heb het gezienMijn rvo.nl
  @................. hier kun je het zien
  ga naar mijn RVO en dan:
  Mest
  Toon alle regels
  Verantwoorde groei melkveehouderij
  Direct regelen, bekijken en wijzigen melkveefosfaat referentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.