Rundveehouderij

Nieuws 739 x bekeken 2 reacties

CRV start genomicsuitwisseling met Duitse OHG

Osnabrück - Fokkerijorganisatie CRV en het Duitse Osnabrücker Herdbuch Genossenschaft (OHG) gaan genetische profielen van stieren uitwisselen. Dit meldt het OHG.

Sommige stieren scoren op basis van de NVI niet hoog, maar volgens de Duitse RZG-waarde juist wel en andersom. Door de samenwerking kan dit soort stieren uitgewisseld worden. De internationale indexen zijn de afgelopen jaren wel naar elkaar toe gegroeid maar verschillen bijvoorbeeld nog steeds op basis van de melkprijsopbouw. Een Duitse melkveehouder stelt daarom andere eisen aan een stier dan een Nederlandse.

Als een stier niet volledig aan de eigen eisen voldoet maar voor de andere partij interessant kan zijn, wordt deze aangeboden. Er is voor beide partijen geen verplichting aan het aantal stieren dat aangeboden moet worden. Maar deze samenwerking schept wel een nieuwe genetische pool waar interessante stieren in geselecteerd kunnen worden.

Laatste reacties

  • NoordHollander

    vreemde move van crv om zo'n klein muisje te willen verorberen

  • farmerbn

    Raar dat een goede stier in Duitsland niet meteen een goede stier voor Nederland is en andersom.

Of registreer je om te kunnen reageren.