Rundveehouderij

Nieuws 1780 x bekeken 10 reacties

CRV bij Chinees onderzoekscentrum

Beijing - Fokkerijorganisatie CRV heeft zich aangesloten bij het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) in Beijing.

Dit onderzoekscentrum  is vorig jaar door de China Agricultural University (CAU), Wageningen UR en FrieslandCampina opgericht met het doel de samenwerking in de zuivelsector tussen beide landen te stimuleren. Het centrum richt zich op het verbeteren van de voedselveiligheid, de kwaliteit en de productiviteit van de Chinese zuivelketen met behulp van de in Nederland aanwezige kennis van de zuivelindustrie.

Volgens Li Shengli, directeur van het SDDDC, is de kennis en ervaring van CRV op het gebied van fokkerij en veestapelmanagement duidelijk van toegevoegde waarde voor het SDDDC. Volgens een woordvoerder van CRV is de fokkerijorganisatie tot op heden beperkt actief op de Chinese markt. Zo nu en dan wordt er sperma geleverd, hetzij vanuit Europa hetzij vanuit Nieuw-Zeeland. Samenwerking met Chinese partijen kan CRV helpen een vastere voet aan de grond te krijgen op de snel groeiende Chinese markt. Tegelijk krijgen Chinese partijen door de samenwerking een kijkje in de keuken van een westerse fokkerijorganisatie. Grote investeringen door CRV op de Chinese markt blijven voorlopig achterwege.

Sinds het SDDDC een jaar geleden geopend is, heeft het verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd en hebben diverse uitwisselingsactiviteiten plaatsgevonden in het kader van personeelsopleidingen en zuivelonderzoek.

Laatste reacties

 • yupo

  kunnen ze daar misschien de zaak voor de gek houden ,doe het in eigen land eerst maar eens goed en geef de boeren eerlijke cijfers , pas je rekenmodel onderhand maar eens aan dat we veel eerder praktische cijfers krijgen waar we wat mee kunnen de praktijk bewijst het jongens

 • koestal

  Steek daar nou niet weer onnodig geld in ,in de hoop dat er over 25 jaar weer wat terug komt

 • koestal

  ja weer toegevoegde waarde,ja voor wie ? en al die reisjes van directie en bestuur,wie betaalt dat weer,het is toch een cooperatie,wat krijgen de leden aan het eind van jaar terug ? een mooi verhaal ?

 • .....

  Klopt CRV heeft altijd de prachtigste verhalen op de jaarvergaderingen, maar wat hebben die buitenlandse investeringen nu werkelijk opgebracht??

  Het sperma van de goede stieren van CRV is in elk geval nog nooit zo duur geweest als nu!!!!!!!

 • HJ O R

  Duurt niet zo lang meer dan is het wel einde oefening, net als bij de vleesverwerkers, CHV en For Farmers.

 • joannes

  Dus toch een vlucht Vooruit!

 • peterhoogendoorn

  Toegevoegde waarde ?? Dan is de fokkerij in China echt een zooitje.

 • abtje

  De toekomst van CRV is die van data verzamelaar en verkoper, geen sperma en hele bergen personeel meer.

 • .....

  De kennis die ze hebben opgebouwd is te danken aan de Nederlandse melkveehouderij, ik snap eigenlijk niet dat onze kennis nu met de Chinezen gedeeld moet worden

 • Jongman

  Zonder investeringen toch een mega markt aanboren is echt een goede zet. Ga zo door CRV!! Luister in elk geval niet naar de reakties van onze anti- cooperatie critici!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.