RundveeNieuws

CRV bij Chinees onderzoekscentrum

Beijing – Fokkerijorganisatie CRV heeft zich aangesloten bij het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) in Beijing.

Dit onderzoekscentrum  is vorig jaar door de China Agricultural University (CAU), Wageningen UR en FrieslandCampina opgericht met het doel de samenwerking in de zuivelsector tussen beide landen te stimuleren. Het centrum richt zich op het verbeteren van de voedselveiligheid, de kwaliteit en de productiviteit van de Chinese zuivelketen met behulp van de in Nederland aanwezige kennis van de zuivelindustrie.

Volgens Li Shengli, directeur van het SDDDC, is de kennis en ervaring van CRV op het gebied van fokkerij en veestapelmanagement duidelijk van toegevoegde waarde voor het SDDDC. Volgens een woordvoerder van CRV is de fokkerijorganisatie tot op heden beperkt actief op de Chinese markt. Zo nu en dan wordt er sperma geleverd, hetzij vanuit Europa hetzij vanuit Nieuw-Zeeland. Samenwerking met Chinese partijen kan CRV helpen een vastere voet aan de grond te krijgen op de snel groeiende Chinese markt. Tegelijk krijgen Chinese partijen door de samenwerking een kijkje in de keuken van een westerse fokkerijorganisatie. Grote investeringen door CRV op de Chinese markt blijven voorlopig achterwege.

Sinds het SDDDC een jaar geleden geopend is, heeft het verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd en hebben diverse uitwisselingsactiviteiten plaatsgevonden in het kader van personeelsopleidingen en zuivelonderzoek.

Beheer
WP Admin