Rundveehouderij

Nieuws

Algemene titel zwartbont voor Marie 356

Zwolle - De titel zwartbont oud en het algemeen kampioenschap zwartbont van de HHH-show 2014 zijn gewonnen door Alex Verwaijen uit Beilen met Marie 356.

In de twee rubrieken zwartbont oud pakte Verwaijen met de Goldwyn-dochter al de 1A-positie. De tweede rubriek ging naar spirit Precilla, een Spirit-dochter van Theo van Vliet uit Nieuwlande, die volgens het Amerikaanse jurylid Michael Heath de beste uier van alle getoonde zwartbonte koeien had. In het kampioenschap ging Heath echter toch voor de compleetheid van de Goldwyn van Verwaijen.

Na het defilé volgde het algemeen kampioenschap. Omdat er maar een jaar verschil zit tussen de kampioen midden en kampioen oud dachten velen op de tribune dat Heath voor het jongere dier zou gaan, omdat hij dat tijdens alle kampioenschappen nog deed. Nu brak hij echter zijn eigen trend door toch voor de iets oudere Goldwyn van Verwaijen en maakte de zwarte Damion Joy van Jacob Wijnker uit Avenhorn tot reservekampioen.

Of registreer je om te kunnen reageren.