Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Wim Thus voorzitter LTO-vakgroep Vleeskalverhouderij

Den Haag - Oud Rabotopman Wim Thus is per direct benoemd tot voorzitter van de LTO-vakgroep Vleeskalveren. Hij is de opvolger van Ger Koopmans die eerder dit jaar stopte omdat hij werd benoemd tot lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg.

Wim Thus was volgens vice-voorzitter Chris de Jong al langer in beeld voor het voorzitterschap. De keus viel op Thus vanwege zijn brede agrarische achtergrond met veel internationale ervaring. Verder speelt de grote leidinggevende capaciteit mee, omdat Thus in de vakgroep met twee bedrijfsgroepen te maken krijgt. Daarnaast is hij als niet uit de sector komend persoon niet gebonden aan integraties en slachterijen. Iets wat een must is aan de onderhandelingstafel.

Thus ziet de vleeskalverhouderij als een dynamische sector die veel hobbels heeft overwonnen. "Met de verschillende schakels in de keten zijn goede resultaten geboekt. Samen met ketenpartners en de melkveehouderij wil ik met de vakgroep gaan werken aan een stevige uitvoeringsagenda. Duurzaamheid en diergezondheid zullen daarin centraal staan", zo verwoordt Thus zijn ambitie.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Is hij niet te duur voor LTO?

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • jan1601

    Blij dat we weer een goede voorrman hebben En maar hopen dat hij het waar gaat maken Succes WIM

  • japke33

    die praat ook met alle winden mee. Ene dag zegt hij dit, volgende dag dat. Net wie hij voor zich heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.