Rundveehouderij

Nieuws 1685 x bekeken 4 reacties

Toch vrijstelling voor stromest

Den Haag - Er komt een vrijstellingsregeling voor de verwerkingsplicht van stromest van bedrijven met schapen, geiten en vleesvee. De vrijstellingsregeling gaat gelden voor heel 2014, met terugwerkende kracht.

De Tweede Kamer heeft tot twee keer toe gevraagd om een vrijstellingsregeling. Tot nu toe weigerde staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) de motie uit te voeren.

Nu schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer dat ze de motie alsnog gaat uitvoeren, waarbij ze een nog nadere uitwerking geeft aan de regels voor bijvoorbeeld gemengde bedrijven.

In eerste instantie meldde de staatssecretaris aan de Tweede Kamer dat de regeling eerst aan de Europese Commissie moest worden voorgelegd, alvorens de regeling van kracht zou worden. Die procedure zou drie maanden duren. In een gecorrigeerde tweede brief stond dat niet meer.

Laatste reacties

 • cocoma

  Mooi zo, ik ben benieuwd wat de 'nadere uitwerking' gaat inhouden.

 • peter1939

  met dank aan SGP!!!!!!

 • farmerbn

  Gek dat er eerst gevraagd moest worden in Brussel en daarna niet meer. Er is dus minstens één keer gelogen. Vaak wordt er door de nationale politici misbruik gemaakt van Brussel. Hier dus ook weer een voorbeeld. Er moet heel vaak niks van Brussel maar als het beter uitkomt dan geven die nationale politici dat wel als argument; en andersom gebeurd ook.

 • bertes

  juist. SGP. voor behoud gezinsbedrijf. ook de kleinste

Of registreer je om te kunnen reageren.