Rundveehouderij

Nieuws 920 x bekeken

Pakistan open voor Nederlands fokvee

Den Haag - Voor het eerst sinds elf jaar tijd kunnen Nederlandse melkkoeien naar Pakistan worden geëxporteerd. In 2003 sloot Pakistan nog zijn grenzen voor vee uit de Verenigde Staten en delen van de Europese Unie vanwege BSE.

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is er veel vraag naar Nederlands fokvee, dat door kapitaalkrachtige Pakistaanse klanten als zeer hoogwaardig wordt beschouwd. Diverse exporteurs bevestigen dit.

Een woordvoerder van de ambassade laat weten dat de interesse naar wat Nederland te bieden heeft op zuivelgebied toeneemt. De ambassade wil zich graag inzetten om vraag een aanbod aan elkaar te koppelen en om exporteurs en ondernemers wegwijs te maken in Pakistan. Het land kan zelf, ondanks een eigen geschatte melkproductie van 50 miljard kilo, niet voorzien in de stijgende vraag naar melkproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.