RundveeNieuws

Groupe Bel boekt hogere omzet

Parijs – Het Franse kaasbedrijf Groupe Bel heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van €704 miljoen, ruim 3 procent meer dan een jaar eerder.

In Noord- en Oost-Europa daalden de verkopen echter met 5,5 procent terwijl aan de andere kant het Midden-Oosten een groei met ruim 15 procent liet zien.

In Noord-Europa heeft de groep, die ook eigenaar is van Leerdammer, te lijden onder de verslechterende economie in Duitsland, de gevolgen van de problemen in Oekraïne en ongunstige wisselkoersen. In Noord-Amerika is de situatie stabieler, terwijl Bel daar in het afgelopen kwartaal ook een nieuwe fabriek voor Baby Bel heeft geopend. Het Nabije en Midden-Oosten doet Bel het uitstekend, mede door de gerichte commerciële activiteiten in die regio.

Voor heel 2014 stelt het kaasbedrijf dat de kostenbeheersing, het selectief verhogen van de verkoopprijzen en de verdere groei van de activiteiten nog altijd niet voldoende zijn om de hogere grondstoffenkosten volledig op te vangen. ”De groep houdt echter vast aan haar offensieve strategie die mede is gebaseerd op de kracht van de verschillende merken.” Corr

Beheer
WP Admin