Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Groupe Bel boekt hogere omzet

Parijs – Het Franse kaasbedrijf Groupe Bel heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van €704 miljoen, ruim 3 procent meer dan een jaar eerder.

In Noord- en Oost-Europa daalden de verkopen echter met 5,5 procent terwijl aan de andere kant het Midden-Oosten een groei met ruim 15 procent liet zien.

In Noord-Europa heeft de groep, die ook eigenaar is van Leerdammer, te lijden onder de verslechterende economie in Duitsland, de gevolgen van de problemen in Oekraïne en ongunstige wisselkoersen. In Noord-Amerika is de situatie stabieler, terwijl Bel daar in het afgelopen kwartaal ook een nieuwe fabriek voor Baby Bel heeft geopend. Het Nabije en Midden-Oosten doet Bel het uitstekend, mede door de gerichte commerciële activiteiten in die regio.

Voor heel 2014 stelt het kaasbedrijf dat de kostenbeheersing, het selectief verhogen van de verkoopprijzen en de verdere groei van de activiteiten nog altijd niet voldoende zijn om de hogere grondstoffenkosten volledig op te vangen. ''De groep houdt echter vast aan haar offensieve strategie die mede is gebaseerd op de kracht van de verschillende merken.'' Corr

Laatste reacties

  • ae-ea

    proficiat

  • ...............

    ...en volgende maand maar weer wat van de melkprijs af!!

  • gjh

    druk met allerlei workshops en smeilies en ander flauwekul. maar nog steeds 1 van de laagste melkprijs betalen ondanks dat het moederbedrijf een hogere omzet boekt. En als de najaarsvergaderingen voorbij zijn zakt de prijs weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.