RundveeNieuws

Garantieprijs met €2,50 omlaag

Amersfoort – FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor november met €2,50 per 100 kilo verlaagd naar €34,50. Leden met een jaarleverantie van 700.000 kilo ontvangen daardoor €34,40 per 100 kilo melk.

Dit is voorlopig het laagste niveau sinds de dip in maart 2013. De daling van de melkprijzen is echter nog niet voorbij, zo

laat FrieslandCampina doorschemeren. De huidige daling van de garantieprijs is een gevolg van de verwachting dat de melkprijzen van de meeste referentiebedrijven in november verder zullen dalen. Wereldwijd blijft het aanbod van melk hoog, bij een achterblijvende vraag, aldus FrieslandCampina.

Het genoemde voorschot van €34,40 bij 7 ton melk per jaar is het bedrag exclusief btw en na heffing van 5 cent contributie voor Zuivel NL.

Vergeleken met een jaar geleden staat de novemberprijs voor de FrieslandCampina-leden nu ruim 27 procent lager. Exclusief wintertoeslag stond de gewone voorschotprijs bij 7 ton melk toen op €43,97. Dat was het hoogste niveau van heel 2013.

Overigens heeft FrieslandCampina de garantieprijs dit jaar al eens eerder met €2,50 per 100 kilo laten dalen. Dat was van juni op juli, maar toen werd de voorgaande melkprijs (van juni) opwaarts vertekend door een correctie van eerder te laag ingeschatte prijzen.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin