Rundveehouderij

Nieuws 3136 x bekeken 9 reacties

'Furazolidon via hulpstoffen in kalvervoer'

Tilburg/Utrecht - De verboden stoffen, zoals het metaboliet AOZ van furazolidon, die bij fouragehandelaar Van Kats in Lopik zijn aangetroffen, zaten in aangevoerde, enkelvoudige stoffen, zoals in voorverpakte balen suiker, in lysine en in vismeel. Dit zegt Joost de Rooij, raadsman van Van Kats.

Het duidt er volgens hem op dat Van Kats zelf niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de aanwezigheid van furazolidon en AOZ in veevoer. In soja die ook aanwezig was op het bedrijf is volgens De Rooij geen furazolidon of AOZ aangetroffen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil niet reageren op de uitlatingen van Van Rooij. De dienst wil zelfs niet zeggen wat voor voer is aangetroffen bij Van Kats, behalve dat het mengvoer was. "Dit in het kader van nog lopend onderzoek", aldus een woordvoerder.

Waar de suiker, de lysine en het vismeel vandaan komen, is niet bekend. De suiker maakte volgens De Rooij deel uit van een grotere partij die elders is verkocht.

Laatste reacties

 • Mozes

  Waar de suiker,lysine en vismeel vandaan komt is niet bekent.............

  Op grond van deze uitspraak weet je al genoeg!!
  Hoe is het mogelijk dat mengvoerfabrikanten hier grondstoffen van betrekken. Hoe kan dat voer als veilig gecertificeerd worden??

 • HJ O R

  Mengen , mengen en nog eens mengen.
  Verdunnen dus.

 • aarthamstra1

  Het MVWA moet openheid geven in het belang van de rechtsgang van de agrarische sector, de voedselveiligheid.de burgers en de SLACHTOFFERS. Het kan niet waar zijn dat het mvwa niet kan traceren waar de verdachte stoffen vandaan komen . Hoe zit het met die SOJA waarom word dit apart genoemd.

 • klaas8

  Van Kats gaat er prat op dat hij veel aan goede doelen ed doet. Laat hij die kalverhouders die door zijn toedoen zwaar in de problemen zitten even compenseren. Hij laat niks meer van zich horen. Bovenstaande is allemaal onzin. Hij weet precies wat hij gedaan heeft. Nu komt aan het licht dat het niet zo'n goeie vent is. Heeft de kalverhouders gewoon belazerd!!!!!

 • aarthamstra1

  Pieter71 .Onzin zit vooral bij jou gelal . zonder achtergrond kennis ,bewijs.
  Jullie vonden het samen met al die veevoerfabrieken maar wat fijn om voor iets minder voer in te kopen een bakje koffie te drinken bij de firma, Nu je handen in onschuld wassen je collega in de stront te trappen zegt veel over je zelf stelletje ..... die alles slikken nooit zelf iets durven te ondernemen nooit op de barricade durven te staan als overheid of wie dan ook jullie iets oplegt het prachtig vind als de buurman onderuit gaat .
  Waar zijn jullie kalverboeren.veevoerleveranciers nu jullie collega's in de sit zitten ..,Schreeuwen dat de ander moet betalen dat is jullie enige solidariteit.
  DE WAARHEID HOE DAN OOK BOVEN TAFEL HALEN ( ondertussen je collega's FINANCIEEL onder steunen) en dan daar verhalen is iets waar jullie branche organisaties/boeren geen oog/hart voor hebben.

 • klaas8

  Aarthamstra, ik kom bij meneer uit de buurt en hoor dus genoeg. En al is de helft maar waar..... ben geen kalverhouder hoor, en ook niet in de positie om financieel te helpen. Wens ze veel sterkte..

 • Mozes

  Iedereen begrijpt natuurlijk wel dat Van Kats van hetzelfde laken een pak is als van Bakel en Lentjes.
  Bij al deze heren kun je je afvragen inhoeverre de slachtoffers zelf ook schuld hebben. Je koopt een auto op het woonwagenkamp omdat die iets goedkoper is. Later blijkt het een wrak te zijn en beklaag je je dat je bent opgelicht. Maar heb je zelf ook geen schuld door daar een auto te kopen?

 • Jan van het Zand

  Welk bedrijf produceert/welke bedrijven produceren Furazolidon? Waar blijven ze ermee? Is dat traceerbaar?
  Zeker weten dat er op de wereld maar een paar bedrijven zijn die Furazolidon produceren. Begin bij de bron zou ik zeggen. Kom je sneller tot resultaat wellicht.

 • agro1

  follow the money

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.