Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Drenthe scherpt aanvraag bouwvergunningen aan

Assen - Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben de vergunningverlening voor uitbreiding van melkveehouderijen uitgebreid. De vergunninghouder moet nu binnen een jaar een concreet plan indienen waaruit blijkt dat de bouwkundige voorzieningen binnen drie jaar zijn gerealiseerd. Als de uitbreiding er binnen die periode niet staat, kan de vergunning worden ingetrokken.

Op deze manier moet worden voorkomen dat vergunningen worden aangevraagd waarvan uiteindelijk geen gebruik wordt gemaakt. Het geeft zo andere boeren, die wel concrete plannen hebben, de ruimte om uit te breiden.

De provincie gaat veehouder die tussen 2 juli en 25 november ammoniakrechten hebben gekocht actief informeren over het indienen van een verzoek zodat de nieuwe voorschriften niet aan hun vergunning worden gebonden.

Laatste reacties

  • koestal

    Het wordt wel heel erg lastig om te bouwen,dus er zijn erg veel boeren die een te ruime NB vergunning hebben aangevraagd en waarvan de overtollige ruimte kan worden ingetrokken als ze niet binnen die 3 jaar gaan bouwen

  • koestal

    Dus helemaal geen vergunningen meer,daar komt het wel op neer,lang leve de werkloosheid

Of registreer je om te kunnen reageren.